Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009


ΤΑΞΕΙΔΙ ΣΤΗ ΤΗΝΟ
Η Ενορία μας πραγματοποίησε 3ήμερη εκδρομή από 18/10/2006 έως 20/10/2006 στην Μεγαλόχαρη της Τήνου. Στη διαδρομή επισκεφθήκαμε τον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα, τα Καλάβρυτα, και στην Αθήνα το Πολεμικό Μουσείο κάλ.

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009

Το "Μπαρλακί"

Από την Κυριακή του Πάσχα μέχρι και της Αναλήψεως οι Εκκλησίες μας όλες στολίζονται χαρμόσυνα, Πσχαλιάτικα.Στον Άγιο Νικόλαο πάνω από την εικόνα της Ανάστασης τοποθετείται το "Μπαρλακί" που είναι ύφασμα τετράγωνο για να δίνει μεγαλύτερη λαμπρότητα στην Εικόνα της Ανάστασης. Στη Λιτανεία των Μυροφόρων μαζί με την Ανάσταση λιτανεύεται και το "Μπαρλακί" το οποίο κρατούν 4 παιδιά ή άνδρες σε όλη την διαδρομή.Εορτή των Αγίων Πάντων - Κοιμητήριο Σιναράδων 2007


Με αρκετή συμμετοχή των πιστών έγινε και εφέτος η εορτή των Αγίων Πάντων στην ομόνυμη εκκλησία του Νεκροταφείου Σιναράδων.

Έκθεση φωτογραφίας παλαιών κτιρίων Κέρκυρας.

Η Έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, με την συνεργασία του Λαογραφικού Μουσείου Μέσης Κέρκυρας. Σιναράδων.
Το θέμα της Έκθεσης ήταν τα παλιά κτίρια, Δημόσια και Ιδιωτικά της Κέρκυρας. Προσόψεις και πορτοπαράθυρα, κάγκελλα κλπ
Είχε πολλούς επισκέπτες και με την ευκαιρία της έκθεσης έγιναν τρείς ομιλίες από τον Δ/ντή του Λογραφικού Μουσείου Δάσκαλο και Ιστορικό Κο Νίκο Πακτίτη.

Το παιδικό Τμήμα την Πρωτομαγιά στη Γλυφάδα, Δήμου Παρελίων