Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΛΗΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ



Την Κυριακή 16/6/13 το απόγευμα διοργανώσαμε την λήξη της κατηχητικής χρονιάς 2012-13. Η λήξη συνέπεσε με την ευγενική χειρονομία της Ενωσης Επτανησίων Ελλάδος να μας χαρίσουν βιβλία για την δανειστική μας βιβλιοθήκη. Ο εφημέριος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και σε σύντομο λόγο ευχαρίστησε πρώτα τους γονείς των παιδιών που εμπιστεύονται τα παιδιά , με σκοπό να διδαχθούν τις αλήθειες της πίστεώς μας να βιώσουν την χαρά της ενοριακής ζωής, τον Πολιτισμό και την Ψυχαγωγία, δεύτερον τους υπευθύνους του πνευματικού μας Κέντρου και ιδιαίτερα την πρεσβυτέρα που με κίνητρο την αγάπη της για τα παιδιά και το Χριστό μας, προσέφερε, σε όλα τα παιδιά, σαν να ήταν δικά μας και τέλος τους μόνιμους αλλά και έκτακτους συνεργάτες καθώς επίσης και την Ένωση Επτανησίων Ελλάδος που με εισήγηση του Αντιπροέδρου της Ένωσης και συγχωριανού μας Κου Άγγελου Γραμμένου προέβησαν σαυτή την ευγενική χειρονομία.

Εκ μέρους της Ένωσης χαιρετισμό μας απεύθυνε η Πρόεδρος Κα Κονοφάου Ελένη καθώς και ο Δ/ντής του Δημοτικού Σχολείου μας, Φώντας Αλαμάνος. ο Δημήτρης Μέριανος Πρόεδρος του Δ,Δ. Σιναράδων, ο Σπύρος Πηγής εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Στο δεύτερο μέρος τα παιδιά μας παρουσίασαν ωραία τραγούδια και με τις ωραίες φορεσιές τους και τους ωραίους χορούς ξεσήκωσαν τον κόσμο και ακολούθησε πανηγύρι.

Άντε καλή ξεκούραση και καλό καλοκαίρι!!!







 

 



 

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΝΟΡΙΑΣ

Την Κυριακή 21/5/2013 η ενορία μας πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στη Μέση και Νότια Κέρκυρα. Το πρωί της Κυριακή μας υποδέχθηκε στην ενορία Μπενιτσών ο εφημέριος π. Αλέξανδρος Πίκουλας και έγινε Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μπενιτσών. Μετά τη Θ. Λειτουργία μας προσέφεραν καφέ οι πολύ φιλόξενοι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι και οι Κυρίες της Ενορίες με την Πρεσβυτέρα.
 





 Μετά τη Θ. Λειτουργία κάναμε επίσκεψη στο Μουσείο Θαλάσσης που βρίσκεται στις Μπενίτσες και είναι ένα από τα μεγαλύτερα Μουσεία σε είδη θαλάσσης στον κόσμο.


Το μεσημέρι είχαμε προσκύνημα στον Ιερό Ναό Υ.Θ. Οδηγήτριας Λευκίμμη και αδελφική υποδοχή και φιλοξενεία από τον εφημέριο π. Κων/νο Κάντα και τους Συνεργάτες, του σπουδαίου σε έργο Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου.  Μετά το φαγητό, το απόγευμα προσκύνημα στη Μονή των Αγγέλων.